قلیف چال ، غذایی منحصربه فرد در شهرستان گرمه

قلیف چال یکی از غذاهای سنتی شهرستان گرمه است که امروزه نیز طرفداران زیادی در بین جوانان این شهرستان دارد .
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از پایگاه خبری گرمه ، قلیف چال یکی از غذاهای سنتی و محلی مردم گرمه است که دامداران و بومیان قدیمی این دیار بیشتر این غذا را در محل چرای دام و یا زمینهای کشاورزی خود می پخته اند .
امروزه نیز این غذا به یکی از پر طرفدار ترین غذاها در بین جوانان این شهرستان تبدیل شده است و جوانان در هنگام تفریح ، اعیاد و سیزده بدر در تفرجگاه ها از این نوع غذا استفاده می کنند .
برای پخت این غذا ابتدا اجاقی برای روشن نمودن آتش به صورت کوره درست کرده و سپس به جمع آوری هیزم و برافروختن آتش می پردازند تا زغال مورد نیاز برای پخت غذا آماده شود .
سپس برنج و گوشت تازه به همراه دیگر افزودنیها شامل ادویه و پیاز را به مقدار لازم در داخل دیگچه مسی یا قلیف ریخته و روی آتش می گذارند تا بخشی از آب آن بخار شده و به اندازه بند انگشتی آب سطح مواد داخل دیگچه را بپوشاند .
بعد از این کار درب دیگچه مسی را مکم بسته و داخل گودال دارای زغال گذاشته و اطراف و بالای قلیف را نیز با زغال می پوشانند.
پس از حدود 40 دقیقه یا بیشتر دیگ را از روی آتش بر می دارند و غذایی که شبیه به ته چین می باشد آماده خوردن است .